Monday, January 17, 2011

IpOh maliii...jom ikot cheq p mkn ketam sedapppp......

haaaa....tajuk tu saje jerk...juz to nk ckp yg aku g jalan2 ke ipoh...huh, easy.....jom ikuti journey aku ke perak.....


ok...juz to share info..nk g ipoh skang xyah le susah2 cr tiket bas ke or pk nk g camne...juz nek tren...snang...de 3 jenis tren  yg boleh di pilih sameade ETS (ipoh-seremban-ipoh), SHUTLE (ipoh-kl sental-ipoh), or LOCAL tren yg name warisan lah, senandung lah n ape lg ntah....tp yg tu yg paling lame n die actly dr seremban to penang kot and time die limit laa..de pagi bute n mllm bute jerk....




yg latest tu lah, ETS, yg expres 2 jam je smpi ipoh n 2jam suku klu yg transit....transit pn xbyk....9stesen je kot...so smlm aku nek ETS expres kol11...actly memula tu gegas2 nk kejar nek shutle koi 9.25 tp aku smpi kl sentral ngam kol 9.20 (as usual) hehehe...so xsempat le...dh final coll die xkasi lah...tu yg aku decided nek nek ETS la kol 11...oleh kerna mse panjang lg so aku pn pn lepak le kt konter ets tu smbil menikmati nasi lemak yg mlm td punyeeee...ok x..?hakss..tp sedapp woo..nasi lemak kuskus sg. besi...sape xknal kan.....hahahahha..alhamdulillah, hr ni aku sehat lg...xde sakit pewot pnn...so bole cuba la yeee...lg nikmat...



aku turun kt stesen bt gajah, 1 stesen b4 ipoh, sb umh kakak aku kt seri iskandar. nek kol11 kol 12.45 dh smpi...cepat kan....???dh smpi ipoh jejalan kt jusco...yg besnye mlm tu lee...yg aku idamkan 2,3 mggu lpas..my feberet ketam @pantai remis....tp aku lupe la name kedai tu ape....die dekat je ngan pekan pantai remis tu...jln depan ckit de simpang masuk kiri...restoren die tesorok ckit kt dlm..means dienye customer mmg customer yg tahu jeee...bkn yg sesaje singgah laa...so org tertentu je yg pegi kdai die tu....yg fofular kt restoren die actly segala jenis msakan yg berkait ngan udang lipan....mmg mcm lipan udang tu...hahahha...tp feberet aku ketam swet sour nye lee...sungguh enak skali donggg...so mlm tu abg ipar aku oder mkn ketam sweet sour, udang lipan koreng cili kering ke..???...udang galah n sotong goreng tepung...kari ikan gruk..????kailan ikan masin and ayorrrr jambu n epal asam...waaahhhhhhh...mmg sedaapppp sgt lohhhhh....nyum nyum nyum....




dh tibe time nk balik...aku nek shutle....huh...sakit ati...tp xpe...aku cite lah dlu..tren SHUTLE  ni murah ckit rm21 je yg superior, yg ekonomi rm12 jerk....so nk lik kl ni aku nek SHUTLE leee...xde beze pe pn...beza mase je la sb shutle ni 2jam stengah....yg shutle ni mmg die last kt kl sentral jerk....thats all...tp wa ckp lu jgn le nek shutle...my 1st bad experience when i use shutle...dh le slow...ntah ngape xdak ekon n lampu smpi tjng malim baru ado....btolak balik ke kl kol6.13pm smpi kol 10pm  yg sepatutnye smpi kol 8.55pm...delay 1jam...xgile name nyee tu...dh nyumpah2 lam ati di sulami hentak kaki dh lam tren..haih...

alhamdulillah....cheq slamat smpi di kl sentral pd tepat kol10pm...aaargghhhh geram...sian kak mi tggu lame...huh....

No comments:

Post a Comment