Tuesday, October 31, 2017

Baju nikah 2013 ... maaf la baru update



Assalam smua pembaca,

Ya Allah bile baaca balik post baju nikah 4 tahun lepas baru perasan ade a few komen yg x ter jawab psal baju nikah ni

result baju nikah pun kite x update...hokey..rentetan itu iols share ngan u ols baju nikah yg berusia 4 tahun lpas tu...masih tersimpan rapi dalam almari...sesiapa yg rse nk sewa bole contact me via email or FB... very nice...simple sesuai utk bertunang ke dinner ke or majlis2 rasmi...klu rse nk sewa gtau la kite ye...heeeee
ni roomate mse kt UM opie n yan

b4 akad  with 1 of my best fren from ipoh (UM fren)

ni la ckit2 pic yg ade dalam simpanan handphone kite...cantik ke hidok...sebagai tuan ppunye badan rase sgt puas ati..ber baloi2 la kot dgn kisah pencarian material & perih jerih (sila click cerita 4 tahun lopeh)...mohon jgn loya




Tuesday, August 15, 2017

Kemunculan kembali 2017. blog bersarang..haaaaa

Assalamualikum wbt...

ya Allah lamenye bersarang kamipunye blog ni...

baca balik ya ampun 'kanak-kanak' nye post2 lame aku...

sempat la baca post yg agak latest duk cari tic honeymoon la duk cari baju nikah la...smua tu 2013 hokey..almost 4 yr ago...OMG excited nye aku..haaaa

alhamdulillah alhamdulillah smua tu dh selesaipun 4 tahun lepas...seronok

skang dh beranak dua pun Afiatul Iman dan Afiq Uwais...



dan ini kami ibu walid





Tuesday, May 28, 2013

my E-day purple pink 25/5/2013


Alhamdulillah

syukur sangattt....Majlis pertunangan kami berjalan dgn lancar dan sempurna....pelamin idaman yg simple ni pun amat menepati citarasa saya....syukrannn....

pelamin pertunangan


Pelamin ni saya book last minit...konon awal2 tu xnak berpelamin bagai...as simple as can...but tetibe dh seminggu lg nk mjlis terkial2 nk pelamin...seme dh fully book...last choice book kat area kg saya je kat Ema Bridal, butik die depan pantai kelulut...harga sewa pelamin ni adalah RM450.00..agak mahal actually...just pelamin ok...deposit saya bayar RM200.00, mse tu dh ujung bulan...kering habis licin duit den....

at d same time jugak duk bayar caterer...saya tempah kat area kampung jgk which is kat merchang RM8/pax...saya book tuk 70pax total RM560.00, byr depost RM100.00, adoiiii mmg keringgg....

bakal mak mertua
Ini la moment yang saya dapat simpan dalam sejarah idup saya....moment yg sungguh indah n happy....thanks to all


Thanks to my sis yg pinjamkan baju die yg cantik ini...ini baju my sis mse die bersanding dulu....tahun 2006....suke baju ni....


Wednesday, March 27, 2013

Book ticket honeymoon (BALI)



Alhamdulillah...


Dah berjaya book ticket ke bali......hongkosnye:

1. air fair RM332.00 (2pax return)
+
2. ins RM46 (RM23 sorg wajib byr)
+
3. baggage RM40(20kg amik atas 1 name jee time return, time depart xamik baggage pun)

So....totalnye adalah RM418.00 return...mrah takk..????sy pun xtau la itu murah ke tidak...xpnah g sane pun, even book ticket flight pun xpnah...biasenye klu nk kemana2 semua di ururskan oleh org lain...Buat julung kalinye ni la, untuk honeymoon sy di arahkan utk book ticket....cume duit je BUKAN duit saya, tp berada dlm account sy....tu yg penting..heeeheeeheee....

Upsss...lupe nk ckp, RM418.00 tu kite byr cash...means direct debit from our current acc (mcm sy maybank2u) if guna credit card, hergenye jadik lain, + RM30 klu xslap for processing fees...so korang cube elakkan gune credit card, walaupun just RM30.00.


Hmmm, sambil2 wat kije....tgn ni asik duk bukak air asia....org dtg je tutup...jam tunjuk dh nk asar ni.....zohor pun lom selesai sy ni....depart at 9.45am n return 3.45pm...agak menarik...date pun sesuaiiii...air fare pun yg promo RM99 depart n RM65 return....haishhhh mcm ne nk book ni...???xkan mcm ni je....xminta ic xde mtk ape...mcm beli tiket wayang jeeee...heeeee...xleh jadi....kne g solat zohor dlu....

alik2 balik search lg skali haremmmmm dh xde yg di search tadi....melepassss.....aduiiii......price dh jd lain...tp sy tidak berputus asa......search lagi dan lagi...alhamdulillaaahhhh....jumpeee....tp date lain....awl ckit dr yg 1st td.....air fare pun dedua promo......cumeee time depart je agak rugi sb pukul 3.45pm n expected arrive 6.40pm...hmmm...rugi mase jgk tu,,,,tp book jugak sb price ok...n time tu consider okkk laaaa......

so kat cni pengajarannye...g solat dlu...selesai smua yg wajib baru la nk buat kije curi tulang niiii.....n bile dh dpt yg best price time terus jer book...klu lambat rugiii....

Kesudahannya dapat la dgn harga total RM418.00 depart 3.45pm and return on next 4 days at 5.00pm....ok la tu kan......


Next step is nk cari pakej honeymoon las plaksss......mcm gediksss jeee awl bebenor mencari nye kan....ini bkn mslh gediks...ini mslh preparartion...Hari tu dh meronda Matta Fair kat PWTC, tp just meronda je la ushar2 tgk ape yg bes sgt kt sne tu...murah ke..???ape yg ade...???just to get idea....

MATTA FAIR PWTC 2013

Huih mg ramai org...tp syiok sb saya dpt byk info....so B2B semua have to go there....



bali....bali.....bali.......yes our destinationnn :-)

ini la hasil2 yg di bawa balik....


Ok laaa g sne byk la dpt info, such harga pakej, temp menarik, activity n mcm2 lagi laaa.....byk sgt pakej2 yg menarik n murah mbe...saya pu xtau, murah ke mahal ke, because it was our 1st time....bile ty2 org n search kt tenet, mmg time Matta Fair harga nye agak murah bagi mereka2 yg 1st time nk g travel....yg teringin nk amik pakej2...n utk pakej, mmh murah.....rase agak nyesall time tu xbook.....hmmm...

Bg yg dh biase g tu mbe korang xyah le amik pakej...just arrange sendri....my opinion la.....katee nk jimat kan...

So dalam waktu post ini di tulis....pakej hanimun belum lagi adaaa...masih mencari yg bersesuaian.....air ticket dh setel...so legaaa laaa.....alhamdulillah....

Hmmmm at the same time....masih mencari2 designer untuk saya punye BAJU NIKAH..... banyak dgr cite yg 2nd butik yg saya post kat sini xbagus plak.....hmmmm....xpe la.....bia selesai majlis pertunangan nnti baru di pikiokan nak hantar kemana.....